Obumex - Top interieur en keuken - Vakmanschap, ambacht en high tech

WERKEN MET EEN KEUKENDESIGNER: EEN ABSOLUTE MUST

Een keuken is een ruimte als geen ander in huis. Een ruimte die leeft en beleefd wordt. Functioneel aan de basis, maar emotioneel aan de oppervlakte. Nét daarom vraagt ze om een individuele benadering. Zodra ze geconstrueerd is laat een keuken nog weinig verandering toe, wat het originele design ervan nog belangrijker maakt. Enkel een keuken die precies ontworpen is voor de manier waarop ze gebruikt zal worden, beantwoordt aan alle noden en verwachtingen.

Bij Obumex is dat exact waar we naar streven. Het creëren van een keuken die naadloos in het leven past van de bewoner voor wie ze is ontworpen. Op functioneel én esthetisch vlak. Een keuken moet immers rust brengen en een reflectie zijn van je persoonlijkheid. Een opgave die een uitzonderlijke combinatie van technische kennis en een ontwikkeld gevoel voor esthetiek vereist. Een kolfje naar de hand van onze keukenontwerpers.

01 MATERIAL IS KING

 

De selectie van materialen is essentieel bij het design van een keuken, zowel in compositie als in functionaliteit. Kan een bepaald materiaal functioneren als keukenblad of gebruik je het idealiter als spatwand? Het zijn vragen die een keukenontwerper moeiteloos beantwoordt vanuit zijn diepgaande materialenkennis. Een expertise die bovendien wordt doorgetrokken naar de selectie van de materialen voor vloeren, spatwanden, plinten en kastfronten, waarbij altijd rekening wordt gehouden met schoonheid en duurzaamheid.

02 TOOLS, TOOLS, TOOLS

Toestellen moeten er goed uitzien. Een absolute voorwaarde die de harmonie met de stijl van het keukenontwerp dient te vrijwaren. Functionaliteit is uiteraard prioriteit. Hobbykok, groot gezin of koken voor twee, een keukenontwerper selecteert het juiste toestel geïnspireerd door je levensstijl en noden.

03 REFLECTING PERSONALITY

 

Een keuken die moeiteloos samensmelt met je levensstijl, dat is het uitgangspunt voor elk keukenontwerp. Een ruimte die je personaliteit reflecteert in kleur, vorm en materiaal en tegelijkertijd beantwoordt aan je functionele noden. En zo is elke keuken die we ontwerpen persoonlijk èn authentiek. Geïnspireerd door en volledig afgestemd op de klant voor wie ze gecreëerd is.

04 COLLABORATION OVER COMPETITION

Een keukenontwerper spreekt dezelfde taal als je architect. Sterker nog, hij/zij ondersteunt diens ontwerpvisie. Eens het verhaal van je keuken duidelijk is, vertaalt de keukenontwerper het in materialen, apparaten, kleuren en afwerkingen. Vanuit die cohesie is Obumex voor veel interieurarchitecten de eerste keuze, omdat we hun visie erkennen en hun creatieve ideëen omzetten in functionele concepten die aansluiten bij het interieurdesign.

05 CHOOSING DIRECTIONS

 

Het designproces start met een cruciale keuze: welke richting willen we uit? De huisstijl van je interieur is de basis waarvan ons verhaal vertrekt. Een leidraad die ons toelaat de stijl van begin tot einde te bewaken, van materiaal- tot kleurkeuze, tot in elk kleinste detail. Elk ontwerp krijgt vorm door een wisselwerking tussen klant, architect en interieurontwerper. Een proces waarin onze uitgebreide materialen- en kleurenbibliotheek een essentiële rol vervult.

06 YOU’LL BELIEVE IT WHEN YOU SEE IT

 

Dankzij een verregaande specialisatie en jarenlange ervaring zijn wij bedreven op meerdere vlakken. Visualisatie via toegespitste software is daar één van. Een elementair onderdeel van het designproces, waarin we het ontwerp vertalen naar waarheidsgetrouwe plannen met werkelijke weergave van toestellen, materiaalspecificaties, afwerkingen en andere details. Het resultaat is een tekening die compatibel is met de CAD-software van de architect en dus makkelijk te integreren is in het volledige design.