Obumex

Signature keukens als eyecatcher in uw interieur

Onze keukenontwerpers zijn een vat vol inspiratie. Maar we gaan voor onze exclusieve keukens ook al 25 jaar spraakmakende samenwerkingen aan met internationale topontwerpers. Het resultaat zijn unieke limited edition exclusieve keukens op maat die de grenzen van de verbeelding, de technische én de ergonomische conventies tarten. Befaamde designers en architecten, van deze signature keukens, als John Pawson, Joseph Dirand, Bruno Moinard, Glenn Sestig, Vincent Van Duysen en Grégoire De Lafforest brachten al hun persoonlijke interpretatie van het keukenconcept onder de vlag van Obumex naar buiten. Dit resulteert in prachtige exclusieve keukens van befaamde topontwerpers. 

 

 

SIGNATURE KEUKEN ALS ONTMOETINGSPLAATS BY JOHN PAWSON

Waar de minimalistische Pawson-keuken in 1996 een revolutie inluidde, blijft hij vandaag een absoluut succes. Het inspireerde Obumex en John Pawson tot een hernieuwde samenwerking. Het resultaat is een exclusieve keuken waarvan het ontwerp voortbouwt op de verfijnde, minimalistische architecturale stijl van de eerste signature kitchen, met uiteraard een aantal nieuwe elementen. In het nieuwe ontwerp trekt Pawson het idee door dat een exclusieve keuken samengesteld is uit een reeks onderdelen die meer weg hebben van volwaardige meubels dan van gebruikelijke keukencomponenten. Ze zijn enerzijds functioneel, maar anderzijds hebben ze als doel een sfeervolle leefruimte te creëren waar koken, eten en gezelligheid hand in hand gaan. Net dat warme, huiselijke thuisgevoel – in een signature keuken als ‘piece of heaven’ – vormt samen met tijdloze elegantie, discrete luxe en comfort een van de uitgangspunten bij het ontwerp van elke Obumex high-end keuken.

Contacteer ons vrijblijvend

 

EXCLUSIEVE KEUKENS BY JOSEPH DIRAND

Het keukenconcept van de Franse architect Joseph Dirand is voor Obumex de vrucht van een jarenlange samenwerking. Samen ontwikkelden we een op maat gesneden exclusieve keuken waarin esthetische en functionele principes ragfijn zijn uitgelijnd. De Joseph Dirand signature keuken is een stijlicoon waar Obumex een unieke, beperkte en dus exclusieve serie van uitbrengt. Het concept laat zich keurig integreren en getuigt tegelijk van een frisse visie.

 Contacteer ons vrijblijvend

SIGNATURE KEUKEN BY GLENN SESTIG

Voor Obumex ontwierp Glenn Sestig een kosmopolitische exclusieve keuken. Voor de Gentse toparchitect is de exclusieve keuken dé plek om vrienden te ontvangen. Dat was dan ook het uitgangspunt in zijn ontwerp voor Obumex. Zijn keukenconcept is één groot esthetisch barmeubel, dat meteen opvalt door zijn verticaliteit.

“Horizontale lijnen domineren de meeste hedendaagse keukenontwerpen. Wij doorbreken dat cliché met een verticaal volume, een sterk architecturaal statement. Daarin zit een volledig uitgeruste barkast verborgen”, zegt architect Glenn Sestig. “Mijn sculpturale keukenontwerp zorgt voor een visuele opdeling van de open ruimte, bijvoorbeeld in stadsappartementen, lofts of penthouses.” 

 Contacteer ons vrijblijvend

BIBLIOTHEEKKEUKEN BY GRÉGOIRE DE LAFFOREST

Voor Obumex ontwierp de Franse interieurarchitect Grégoire de Lafforest in 2018 een uniek bibliotheekconcept. Zijn signature keuken is een radicaal eigentijdse kijk op zowel de functie als de vormgeving van de exclusieve keuken, die meer dan ooit een échte leefruimte is geworden. Terwijl de functionele technische elementen (toestellen, etc.) in zijn ontwerp uit het gezichtsveld verdwijnen, geeft de Lafforest net ruimschoots aandacht aan de objecten die zich als het ware vanzelf in een signature keuken verzamelen: decoratieve objecten, (kook)boeken, accessoires, …

 Contacteer ons vrijblijvend

‘CUISINE SIGNATURE’ BY BRUNO MOINARD

De Franse interieurarchitect Bruno Moinard beschouwt de exclusieve keuken als een volwaardig onderdeel van het decoratieve universum: het functionele krijgt een zekere elegantie, de exclusieve keuken bestaat uit verschillende meubels, het dagdagelijkse wordt verrijkt met nieuwe materies.

Trouw aan zijn inspiratie speelt Bruno Moinard in zijn signature keuken voor Obumex in op de geometrie van de lijnen, het lichtspel en de materies met textuur.

Elk element van deze exclusieve keuken heeft zijn eigen ritme waarin messing of koper en geborsteld hout elkaar afwisselen, en waarin de aangebrachte schaduwen en de natuurlijke lichtstrepen verschillende tonen creëren. Een innovatief concept, een gedurfde stijl, geraffineerd tot in de kleinste details, … deze signature keuken nodigt uit om het dagdagelijkse anders te gaan beleven.

Contacteer ons vrijblijvend

SIGNATURE KITCHEN BY GILLES ET BOISSIER

Met hun signature exclusieve keuken voor Obumex componeren het Parijse architectenduo Gilles & Boissier een ravissante quatre-mains van hout, marmer, moderniteit en stijl. Het materialenspel voor deze exclusieve keukens vormt een natuurlijk evenwicht tussen robuuste onverzettelijkheid en verfijnde elegantie. De onvergankelijke klasse van de meest duurzame materialen komt helemaal tot uiting dankzij de bijna vloeibare grafische lijnen die de harmonieuze visuele composities van Gilles & Boissier typeren.

 Contacteer ons vrijblijvend

ICONISCHE SIGNATURE KEUKEN BY JOHN PAWSON

De exclusieve keuken die de Britse architect John Pawson in 1996 voor Obumex ontwierp, groeide uit tot een wereldsucces en maakte ons op slag gerenommeerd in binnen- en buitenland. De minimalistische vormgeving, perfecte proporties, nobele materialen en sprekende details zijn de basis van deze iconische exclusieve keuken. Pawson hanteert sterke visuele eenvoud, een terugkerend ideaal, gedeeld door vele culturen op zoek naar een levenswijze verlost van excessen. Zo ontstond de Pawson keuken: krachtig en sober.

In 2021 lanceerde Obumex de re-edition van de John Pawson signature keuken! 25 jaar geleden was de exclusieve keuken een revolutie, maar ook vandaag blijft hij een succes.

Contacteer ons vrijblijvend