Nieuws

Obumex Gent een nieuwe interieur trekpleister

n de slipstream van steden als Kortijk en Antwerpen, zit ook Gent de laatste jaren sterk in de lift als ontdekkingsstad voor design- en interieurliefhebbers. Wie langs plaatsen zoals de Brabantdam en de Sint-Pietersnieuwsstraat kuiert, kan er tegenwoordig met de regelmaat van de klok een nieuw design- of vintage adresje noteren.

Obumex Gent een nieuwe interieur trekpleister

NIEUW DESIGN-EPICENTRUM OPENT EIND APRIL

Binnenkort is Gent een topadres rijker voor wie van internationaal bekroond design houdt. Eind april 2018 opende Obumex, hét Belgische topmerk in designkeukens en interieurinrichting, er immers zijn grootste showroom tot nog toe. Aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem wordt het nieuwe ‘Obumex Gent’ een totaalconcept van formaat met maar liefst 500 m2 tentoonstellingsruimte. Deze beslaat de volledige benedenverdieping van een indrukwekkend pand gerealiseerd door CAAN Architecten en Rietveld Projects.

WISSELENDE COLLECTIE BELGISCH ÉN INTERNATIONAAL TOPDESIGN

De nieuwe Gentse Obumex-vestiging zal de bezoeker betoveren met een 3-tal unieke keukenconcepten en met volledig ingerichte sfeercorners die de Obumex-visie op het vlak van totaalinterieurs weerspiegelen. Daarnaast is er ruimte voor een met zorg samengestelde selectie Italiaanse en Franse meubelcollecties, aangevuld met plaids, textiel en accessoires. Ook de grote namen ontbreken niet op het appel: toppers zoals Bruno Moinard, Christophe Delcourt, Heerenhuis, Sergio Rodrigues, BassamFellows en Bieke Casteleyn geven stuk voor stuk present in een ruime collectie die regelmatig zal worden vernieuwd.

NOG MEER AANWINSTEN VOOR DE GENTSE DESIGNSCENE

Vanaf het najaar is op deze unieke Gentse locatie nog meer moois te verwachten: dan opent Rietveld Projects in de tuin achter de nieuwe Obumex showroom een extra paviljoen dat als exporuimte dienst zal doen. In dezelfde tuin is trouwens de modernistische ‘Villa De Nil’ te bewonderen: een pareltje van architectuur uit 1935, die door CAAN Architecten, Callebaut architecten en Rietveld Projects met veel gevoel voor authenticiteit werd gerenoveerd tot een nieuw kantoor voor RRR. Eén van de pronkstukken in de vernieuwde kantoorvilla is de Obumex conceptkeuken ontworpen door Joseph Dirand.