Nieuws

Interieur 2018

Obumex and Christophe Delcourt focus on natural materials on the 26th biennale interior at Kortrijk XPO

Met de 26ste editie van de Biënnale Interieur viert dé hoogmis van de design- en interieurwereld in de lage landen dit jaar haar 50ste verjaardag. Nog meer dan ooit zal het daarom van 18 tot 22 oktober in Kortrijk Xpo en de ruime omgeving gonzen van de bedrijvigheid, met een topevenement waarop alle grootheden uit de designwereld, maar ook tal van rijzende sterren present zullen tekenen. Met een programma vol lezingen, tentoonstellingen, presentaties en ontmoetingsmomenten die zich sterk focussen op innovatie en creativiteit, mikt de Biënnale voor 2018 op een memorabele editie die opnieuw duizenden designliefhebbers- en professionals uit binnen- en buitenland zal weten aan te trekken.

interieur

BELGISCHE KLASSIEKER OBUMEX VERRAST

Net als de Biënnale zelf doen ook tal van exposanten dit jaar een extra inspanning om verrassend voor de dag te komen op de jubileumeditie van de beurs. Zo ook, Obumex, al decennialang dé gevestigde waarde op het vlak van high-end keuken- en interieurdesign in België. Ter gelegenheid van 50 jaar Interieur pakt Obumex voor het eerst uit met een stand die het keukenuniversum ter zijde laat en zich voor 100% concentreert rond totaalinrichting voor het interieur, met bijzondere aandacht voor maatwerk en orginele designaccessoires.

COLLECTION DELCOURT

Voor zijn deelname aan de Biënnale INTERIEUR 2018 te Kortrijk, stelt Delcourt Collection « Echos » voor, een collectie meubelstukken met een religieus vocabu-larium: de statigheid van een altaar, de architectuur van de kapel van Le Corbusier in Ronchamp… Een sereniteit als eerbetoon aan het werk van een beeldend kunstenaar en een terugkeer naar de pure oorsprong van alles. De collectie bevat geen weelderige kleureffecten of veelheid aan materialen en motieven maar vormt een weloverwogen, puur monochroom geheel. « We hebben tot nu toe veel aandacht geschonken aan stukken die op zich staan. Met deze collectie hebben we voor het eerst meubels ontworpen die elkaar versterken, verbinden maar ook naast elkaar fungeren. Ons doel is dat elk detail die het ene meubelstuk met het andere verbindt, doet verwonderen en genieten », verklaart Christophe Delcourt. Een collectie als ware beleving. Een benadering waar rechte lijnen en gebogen vormen elkaar niet tegenwerken, maar elkaar in hun tegenstelling verrijken, aanvullen en in dialoog treden. Eik, olm, travertin en vilt geven vorm aan een tafel, een kamerscherm, een salontafel en een sofa. Monolieten die een terugkeer zijn naar zowel de materie als naar de poëzie van het vakmanschap, de fundamenten achter Delcourt Collection. Inventief met nieuwe technieken en natuurlijke materialen

Bij het ontwerp van het standconcept ging het team van Obumex de boude visuele statements geenszins uit de weg. Zo zijn de achterwand uitgevoerd in een grof verwerkte leemstructuur en de standvloer in groen getint ruw geschaafd parket ongezien krachtige uitingen van een zeer hedendaagse visie op tijdloze woonestethiek. Het maatwerkatelier van Obumex etaleert zijn geroemde vakmanschap met een imposante bibliotheekwand in een combinatie van zandkleurige natuursteen en houtwerk in vergrijsde olm.

 

NAUWE SAMENWERKING MET CHRISTOPHE DELCOURT, COLLECTION PARTICULIÈRE EN WHEN OBJECTS WORK

Ook de minutieuze inrichting van het standinterieur weerspiegelt naar goede gewoonte de essentie van de Obumex designfilosofie, waarin het merk steevast over de landsgrezen heen kijkt om het inspiratie- en creativiteitsniveau omhoog te tillen door middel van internationale samenwerkingen met vernieuwende denkers in de sector.

Voor deze gelegenheid geeft Obumex een uitgebreid platform aan de creaties van de Franse ontwerper Christophe Delcourt. Delcourt, die wereldwijd bekend staat om de eenvoud en eerlijkheid van zijn objecten, die keer op een keer een verhaal vertellen dat dicht aanleunt bij de materialen waarin ze gecreëerd worden (leder, hout, brons, keramiek, etc.). Met de EKO sofa, de ELO kruk, het ISO kamerscherm en de TEO koffietafel geven enkele iconen uit de Delcourt Collection een geheel eigen cachet aan het Obumex-standinterieur.

Daarnaast springt een uitgebalanceerde diversiteit aan meubelstukken en accessoires in het oog, voornamelijk geput uit de collecties van When Objects Work en Collection Particulière (met opnieuw ontwerpen van Christophe Delcourt, maar ook van o.a. Dan Yeffet en Luca Erba).

PRAKTISCH

INTERIEUR 2018

Van 18 tot 22 oktober in Kortrijk Xpo Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk

http://www.interieur.be