0:00 / 0:00

01 jun 2020

Een frisse smoothie!

Obumex en traiteur PointAlbert, beiden huizen van goeie smaak, serveren u graag een heerlijk verfrissende smoothie!

SMOOTHIE met CONFERENCE PEER, den en druif.

Ingrediënten voor 4 personen, afhankelijk van het formaat van glas:

Voor de smoothie:
- 3 conference peren
- 40 gr eiwit
- sap van ½ citroen
- 100 ml infusie van dennennaalden
- 250 ml chardonnay druivensap
- Eetbare kleine viooltjes als decoratie

Voor de garnituur:
- Getoast brood
- ½ conference peer
- 10 gr crumble van hazelnoot
- 200 gr Achelse blauwe kaas

*Over de dennenboom: Een dennenboom is te herkennen aan de groeiwijze van de groene naalden, die met z’n twee als setje aan de tak groeien. Een spar is ook een naaldboom, maar die heeft enkele naalden aan de tak. De kerstboom is een spar, die in het kerstliedje zo mooi “Oh dennenboom, oh dennenboom” wordt genoemd, vanwege de vertaling uit het Duits en de dichterlijke vrijheid van de vertaler. Van sparrennaalden is overigens ook thee te maken. Een andere boom met naalden is de larix, te herkennen aan meer naalden die samenkomen in een bundeltje. Maak je infusie dus niet van larixnaalden, want die zijn giftig. De dennennaalden zijn het meest smaakvol en sappig in de maanden maart tot en met mei, De gezondste naalden met de beste smaak zijn te vinden in de jonge toppen van de bomen pluk op borsthoogte.

* Chardonnay druivensap is te koop in de beter bio winkel.

* Moeilijk te vinden ingrediënten kunt u altijd via eat@pointalbert.com bestellen, wij sturen u die graag op per post.

Bereiding van de smoothie:
- Voor de dennen naald infusie: Kook 200 ml water met 100 ml suiker, voeg net na koken de goed gewassen en geblancheerde dennen naalden toe. Laat afkoelen en trekken gedurende dagen tot weken, afhankelijk van je eigen smaak.
- Schil de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in kleine stukken.
- Voeg 3 ijsblokjes, de infusie van dennennaalden, citroensap en het druivensap toe.
- Blend goed en zeef daarna.
- Blend opnieuw met het eiwit tot je een mooie en schuimende kraag krijgt. - - Verdeel over de glazen.
- Breng nog een extra toets aan door een eetbaar viooltje met z’n groene stengel in de schuim kraag te plaatsen.

Bereiding van de garnituur:
- Snij de peer fijn met een truffel rasp of fijne mandoline,
- Verdeel de Achelse blauwe over de toastjes, leg er wat van de schijfjes peer over en besprenkel met hazelnoot.

Cheers!

Meer info over traiteur PointAlbert vind u terug op www.pointalbert.com

Laat je inspireren in één
van onze showrooms.

Toon alle showrooms