0:00 / 0:00

16 mei 2020

Cocktail time!

Obumex en traiteur PointAlbert, beiden huizen van goeie smaak, serveren u graag een zomerse cocktail!

Ingrediënten voor 4 personen, afhankelijk van het formaat van glas:

Voor de cocktail:
- 120 ml Hierbas de las Dunas
- 60 ml Fino sherry
- 10 ml limoen sap
- 20 ml oester jus
- 2 druppels angoustura
- Eetbare geranium als decoratie


Voor de garnituur:
- De geopende oester zoals u hem het liefste degusteert.
en/of
- 2 nori vellen
- Sesamzaadjes
- Zeezout
- 20 ml oester jus
- Kokosolie (ontgeurd)


* Over Hierbas de las Dunas:
Hierbas de las Dunas is een likeur vevaardigd uit achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en chef-kok Syrco Bakker (restaurant Pure C) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak, perfect als aperitief, digestief of in een cocktail.

* Het gebruik van grote ijsblokken en een shaker is aangeraden.

* Moeilijk te vinden ingrediënten kunt u altijd via eat@pointalbert.com bestellen, wij sturen u die graag op per post.

Bereiding

van de cocktail:
- Voeg alle ingrediënten behalve de angousutra samen in een shaker.
- Zorg dat elk glas voorzien is van genoeg ijs, bij voorkeur 1 of enkel zeer grote ijsblokken.
- Schenk hierover de inhoud van de shaker, enkele druppels angoustura naar eigen smaak.
- Decoreer met wat bloemetjes om af te werken.

van de garnituur:
- Verwarm de oven voor hete lucht 160 °C.
- Smeer de nori aan beide kanten in met gesmolten kokosolie en bestrooi met de zaadjes.
- Bak de chips in ongeveer 20 minuten tot knapperig en bestrooi je chips eventueel nog met wat zout. Je kunt de chips ongeveer een week bewaren.

Cheers!

Meer info over traiteur PointAlbert vind u terug op www.pointalbert.com

Laat je inspireren in één
van onze showrooms.

Toon alle showrooms