Vitra meubelen, avant-gardistisch twintigste-eeuws en hedendaags design

Een Vitra meubel is altijd een meubel met een bepaalde geschiedenis. De Zwitserse fabrikant specialiseert zich namelijk in meubelen die een verhaal hebben. Of het nu een innovatief ontwikkel- of productieproces betreft of een heruitgave van een icoon uit het verleden. En het verhaal van Vitra meubels stopt niet bij het uitbrengen ervan, want het bedrijf staat voor duurzame ontwerpen die tijdens het gebruik alleen maar aan kracht winnen.

Geïnspireerd door Charles en Ray Eames

Ook de geschiedenis van Vitra zelf is opmerkelijk te noemen. Oprichter Willi Fehlbaum was eigenlijk etaleur. In 1953 zag hij tijdens een reis in de Verenigde Staten stoelen van Charles en Ray Eames in een etalage staan. Dit Amerikaanse ontwerp echtpaar speelde een grote rol bij de ontwikkeling van de twintigste-eeuwse architectuur en het moderne design. Gegrepen door het innovatieve ontwerp van de stoelen besloot Willi Fehlbaum om meubelfabrikant te worden en de Eames-stoelen in Europa te introduceren. Sindsdien heeft het designhuis een uitgebreide catalogus opgebouwd, bestaande uit Vitra kantoormeubilair, Vitra meubelen voor scholen en openbare ruimtes en natuurlijk Vitra stoelen, Vitra tafels, verlichting, kasten en accessoires voor thuis.

Vitra design met nadruk op authenticiteit

Het bedrijf is van mening dat het origineel nooit zijn waarde verliest. Bij een Vitra zetel of ander meubel wordt dan ook vastgehouden aan het oorspronkelijke ontwerp. Hierin schuilt tevens de kracht van een Vitra bijzettafel, tafel, zitmeubel of lamp. Een andere belangrijke eigenschap is duurzaamheid. Dankzij kwalitatief hoogstaande ontwerpen en robuuste materialen gaat Vitra meubilair een leven lang mee. De geselecteerde materiaalsoorten en onderdelen ondergaan strenge duurzaamheids- en kwaliteitstests om te controleren of ze voldoen aan de hoge Vitra-eisen. Het productieproces van Vitra kantoormeubelen en meubels voor particulieren vindt plaats in Duitsland en enkele andere Europese landen.

Vitra meubels van gerenommeerde ontwerpers

Behalve de iconische zitmeubels van Eames heeft Vitra stoelen en producten van nog veel meer belangrijke designers die bekendheid kregen in de vorige eeuw. In de catalogus staan onder anderen meubelen van Alexander Girard, Jean Prouvé, Antonio Citterio, Eero Saarinen en Verner Panton. Ook modernere designers zijn vertegenwoordigd. Zo vindt u onder andere de namen van meer eigentijdse ontwerpers van Vitra Bellini, Grcic, Morrison en de gebroeders Bouroullec. Mario Bellini is de bedenker van de bureaustoelen Figura en Persona en Konstantin Grcic tekende voor de Citizen Highback- en Lowback-fauteuils. Jasper Morrison creëerde onder meer een Vitra sofa collectie, terwijl het oeuvre van Ronan & Erwan Bouroullec varieert van Vitra lounge stoelen tot vergadertafels. Welke designer uw voorkeur ook heeft, een Vitra meubel is altijd actueel en essentieel. Of u nu een klassieke Vitra bureaustoel koopt of voor een recent ontwikkelde fauteuil Vitra kiest.

Bezoek Obumex voor Vitra design

Bezoek Obumex voor Vitra design

Bent u op zoek naar een bureau Vitra of wilt u uw woning inrichten met Vitra meubilair? Maak dan een afspraak in een Vitra showroom van Obumex. Bezoek onze toonzaal van Gent of  Antwerpen. Of kom naar de meer centraal gelegen Vitra Brussel showroom. Neem contact op via het antwoordformulier op onze site.