Kantoor en werkvloer inrichten met Tecno Office

Tecno geldt als de leidende Milanese fabrikant voor meubeldesign voor werkomgevingen, woningen en de publieke ruimte. Met Tecno office meubilair kiest u voor een breed assortiment, dat speciaal is ontworpen om het comfort op de werkvloer te verhogen en daarnaast is gericht op het verbeteren van de efficiency. Veel van het Tecno office meubilair leent zich ook uitstekend voor woninginterieurs gericht op functionaliteit.

Voorgeschiedenis van het Tecno meubilair

Het officiële oprichtingsjaar van Tecno is 1953, maar de basis van het merk ligt verder terug. Voordat Tecno meubilair voor kantoren en werkruimtes begon te ontwikkelen, was het bedrijf namelijk een traditioneel meubelatelier. Gaetano Borsani maakte vanaf 1923 meubels die pasten in de Noord-Italiaanse traditie van die tijd. Samen met zijn zoons Osvaldo en Fulgenzio Borsani ontwierp hij stoelen en tafels voor villa’s in de regio. Met het aanbreken van een nieuwe tijd besloot Osvalo Borsani begin jaren 50 tot een andere aanpak en liet hij het atelier opgaan in zijn nieuwe bedrijf Tecno. In tegenstelling tot de oorspronkelijke werkplaats werd bij het Tecno meubilair gebruikgemaakt van industriële productietechnieken. Als afgestudeerd ontwerper onderkende Osvaldo echter ook de kracht van originaliteit, functionaliteit en innovatie. Zijn ideeën waren van grote invloed op de toekomst van het Tecno meubilair.

Tecno design met variatie als basis

Het aanbod Tecno meubilair wordt getypeerd door veelzijdigheid. Voor uw wooninrichting heeft dit merk onder meer fauteuils, leunstoelen, sofa’s, tafels en kasten. Originele ontwerpen nemen in het assortiment een centrale plaats in. De eigenzinnigheid van het Tecno meubilair blijkt bijvoorbeeld uit de onderstellen van veel stoelen en tafels. Kenmerkend hierbij zijn elegante, gebogen lijnen. Ronde vormen zijn ook terugkerende elementen in de zittingen, arm- en rugleuningen. Illustratief hiervoor zijn de P32-leunstoel van Osvaldo Borsani uit 1955 en de in 2012 door Monica Förster ontworpen Archipelago-stoelen. Tecno office meubilair maakt gebruik van diverse materialen. De frames en onderstellen bestaan meestal uit aluminium, metaal of staalbuis. Als bekleding gaat de voorkeur uit naar leer of textiel.

Tecno meubilair voor kantoor

Het Tecno meubilair voor kantoren doet qua uitstraling niet onder voor de tafels en stoelen voor huiselijke omgevingen. Bij een Tecno design bureaustoel wordt net zoveel aandacht besteed aan een esthetisch ontwerp als aan een ergonomische vormgeving. Zo heeft de Vela-bureaustoel van het ontwerpteam Lievore Altherr Molina een in het design weggewerkt mechanisme om de zetel te verstellen. De prijswinnende Tecno bureaustoel Qualis van Emilio Ambasz valt op door zijn fraaie afwerking en gepatenteerde draaimechanisme.

Digitale werkplek inrichten met Tecno meubilair

Binnen het Tecno office meubilair wordt het digitale werken niet vergeten. Naast een conventioneel Tecno bureau kunt u namelijk ook een multifunctioneel workstation kopen. Met zijn geïntegreerde toetsenbord, muismat, multimedia-opties en meegeleverde kabels behoort de Unica tot het essentiële Tecno meubilair voor uw digitale werkomgeving. Het workstation heeft compacte afmetingen en is afsluitbaar. Een bijpassende Tecno bureaustoel is eenvoudig te vinden. De Unica laat zich bijvoorbeeld goed combineren met een Vela-stoel met een stervormig onderstel voorzien van wielen.

Tecno office meubilair bij Obumex aanschaffen

Als u een voorliefde hebt voor stijlvol comfort met praktisch gebruiksgemak, biedt Tecno meubilair precies wat u zoekt. Naast werk van de vermelde designers produceert Tecno meubilair van beroemde ontwerpers als Norman Foster, Mario Bellini, Piero Lissoni en Rafael Moneo. Maak een afspraak in onze showroom Staden om het bij Obumex aanwezige Tecno office meubilair te komen bekijken.