Veelzijdigheid, functionaliteit, esthetiek en individualiteit van Piet Boon meubels

Piet Boon is een Nederlands merk, dat al tientallen jaren meubels en woonproducten ontwikkelt en produceert. Zelf omschrijft het bedrijf zich als full-service designstudio, die complete interieur- en exterieurconcepten aflevert gebaseerd op perfecte harmonie. In de Piet Boon collectie vindt u dan ook meubels en accessoires voor uiteenlopende toepassingen. Het omvangrijke aanbod varieert van Piet Boon keukens tot Piet Boon tuinmeubelen.

Piet Boon interieur sinds 1983

De Piet Boon-studio opende in 1983 in Oostzaan, waar het bedrijf nog altijd gevestigd is. Oprichter, eigenaar en naamgever Piet Boon specialiseerde zich gedurende de eerste jaren in op maat gemaakte interieurs en interieurproducten. Dat veranderde in 1986, toen Karin Meyn tot de studio toetrad als interieur- en stylingdirector. Onder haar creatieve leiding ontstond een team van internationale ontwerpers, binnenhuisarchitecten en interieurdesigners. De Piet Boon-studio bouwde sindsdien een indrukwekkend portfolio op met particuliere en zakelijke opdrachtgevers in alle werelddelen. Er werden interieurs en exterieurs ontworpen voor hotels, restaurants, appartementen, villa’s, winkels en kantoorpanden in onder meer Nederland, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, Italië, Zuid-Afrika en Japan. Ook creëerde men producten voor bootdesigner Long Island Shipyards en de automerken Land Rover en Porsche.

Ontwikkeling van Piet Boon producten

In 2005 werd het werkterrein uitgebreid met Piet Boon meubelen en interieuraccessoires. Ook hierbij kozen Boon en zijn team voor een brede aanpak, met producten voor tuin, terras, balkon, eetkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer en kantoorruimte. Dit resulteerde in een breed meubelassortiment bestaande uit Piet Boon stoelen, krukken, sofa’s, tafels en kasten voor binnen en zitmeubels, ligbedden en tafels voor buiten. Gaandeweg is de catalogus aangevuld met tafelgerei, verlichting, kranen, baden, douches, badkameraccessoires en keukens. Om voor uw complete interieur Piet Boon artikelen te kunnen kopen, heeft men ook deuren, hang- en sluitwerk, raamdecoratie, wandbekleding, vloeren, parketten en indoor- en outdoorvloertegels in het aanbod opgenomen.

Eigen ontwerpen en designs van externe aanbieders

Met name voor de aanvullende artikelen in de Piet Boon collectie werkt men samen met andere designmerken. Onder meer Formani, Douglas & Jones, Senso, Maretti Lighting, Bod’or, COCOON en Serax zijn bij Piet Boon outdoor en indoor vertegenwoordigd. Omdat de Piet Boon-ontwerpers persoonlijk betrokken zijn bij het creëren en ontwikkelen voldoen alle artikelen aan een hoge kwaliteitsstandaard. Vanzelfsprekend worden ook in de studio van Piet Boon producten ontworpen. Zo zijn de Piet Boon eetkamerstoelen, fauteuils, sofa’s, ligbedden, salontafels en kasten volledig van de hand van de eigen designers. Datzelfde geldt voor de meubels in het assortiment Piet Boon tuin, terras en balkon en de Piet Boon keukens. Karakteristiek voor de Piet Boon tuinmeubelen, interieurmeubelen en keukens zijn functionele en geraffineerde ontwerpen. Elke Piet Boon tafel, sofa of stoel uit de eigen studio heeft een jongens- of meisjesnaam.

Piet Boon meubels bestellen via Obumex

Spreekt het idee van een Piet Boon interieur of Piet Boon outdoor omgeving u aan? Obumex heeft een showroom vol met Piet Boon meubelen. Voor informatie over prijzen of om een afspraak te maken voor een bezichtiging kunt u online contact opnemen.