Meridiani, veelzijdig, tijdloos en elegant

Het Italiaanse designhuis Meridiani heeft een uitgebreid assortiment, bestaande uit stoelen, sofa’s, tafels, kasten, bedden, interieuraccessoires en buitenmeubilair. Kenmerkend hierin zijn krachtige ontwerpen die zich niet storen aan moderne trends, maar toch een eigentijds karakter hebben. Het Meridiani design staat dan ook bekend om zijn tijdloze elegantie. Deze eigenschappen vormen de basis voor een veelzijdige meubelcollectie, die internationaal wordt gewaardeerd.

Fijnzinnige ontwerpen in breed aanbod

Het bedrijf bestaat sinds 1996. Renato Crosti was destijds al geruime tijd werkzaam als ontwerper van designmeubels en besloot op initiatief van zijn vrouw Laura Ferraro Crosti zelf een merk te beginnen. Zij werden bijgestaan door designer Andrea Parisio, die er nog steeds de belangrijkste artdirector is. Door de fijnzinnige ontwerpen en het brede aanbod veroverden de Meridiani meubels vrijwel direct een plaatsje in de designwereld. In de loop van de tijd wonnen meerdere producten van Meridiani prijzen. Zo werd de Wallpaper Design Award uitgereikt aan een door Parisio ontworpen Meridiani tafel, kast en stoel.

Altijd op zoek naar inspiratie

De meubelcollectie wordt doorlopend uitgebreid en ontwikkeld. Het merk is voor zijn Meridiani banken, stoelen en overige interieurproducten daarom steeds op zoek naar inspirerende kleuren, structuren, patronen en bewerkingsprocessen. Dat geldt zowel voor de stoffen en leren bekledingen als voor het hout, glas en marmer waarmee wordt gewerkt. Daarnaast gaat speciale aandacht uit naar de afwerking van de materialen. Door deze zoektocht en werkwijze heeft de Meridiani-collection een geheel eigen stijl. De hoge graad van vakmanschap en unieke ‘finishing touch’ zorgen er bovendien voor dat u altijd een Meridiani salontafel, stoel of bank koopt met een exclusieve uitstraling.

Groot aanbod Meridiani meubels

Het succes van de wijze waarop Meridiani design benadert, blijkt uit het omvangrijke assortiment. Vrijwel elk jaar worden nieuwe producten aan de Meridiani showroom toegevoegd. Met name het aanbod indoormeubels biedt veel keuze. Naast veel Meridiani banken vindt u hierin ook stoelen in uiteenlopende ontwerpen. Neem bijvoorbeeld de fauteuils uit de serie Meridiani Teresa. Deze zijn uitgebracht in 2020 en combineren een eikenhouten onderstel met een moderne zachte of meer klassieke leren bekleding. Middels de Kuoio Pocket is er ook een variant met één of twee praktische leren vakken aan de armleuningen. De Teresina is een kleinere variant van de Meridiani Teresa. Een fraaie compacte stoel voor de eetkamer is de Emilia. Net als de Teresa- en Teresina-fauteuils is deze leverbaar in verschillende leer- en houtkleuren.

Meridiani showroom bij Obumex

Spreekt de elegante stijl van de Meridiani-collection u zo aan dat u deze het liefst in uw hele interieur zou willen toepassen? Dan is dat goed mogelijk. Behalve zitmeubelen produceert deze Italiaanse designfabrikant alles voor uw huis. Zo kunt u een bijpassende Meridiani tafel of salontafel kopen, maar ook voor kasten, bedden, nachtkastjes, spiegels en tapijten kunt u op dit merk rekenen. Obumex heeft veel daarvan op voorraad. Bent u dus op zoek naar meubelen van Meridiani of wilt u meer weten over de Meridiani prijzen van meubels? Wij helpen u graag verder! Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina.