Man of Parts: eigentijds meubelontwerp voor wereldburgers

Designhuis Man of Parts is nog niet zo lang actief, maar heeft in die korte tijd een goede staat van dienst opgebouwd. Het bedrijf specialiseert zich vooral in stoelen en tafels en is ook bekend om zijn uiteenlopende verlichting en accessoires. De meubelen van Man of Parts streven geen specifieke stijl na. In plaats daarvan worden ze gecreëerd om klanten aan te spreken die een mondiale manier van leven nastreven.

Wereldwijd actief

Oprichter en creative director Stephan Weishaupt begon Man of Parts in 2019, na een voorbereiding van enkele jaren. Tijdens de aanloopperiode werd in overleg met diverse ontwerpers de bedrijfsfilosofie vertaald naar toepasselijke meubeldesigns. ‘Een Man of Parts is iemand die veel reist, een wereldwijde nomade. De luxe wordt gevonden in de momenten dat je weer thuis bent. Daarvoor is niet veel nodig, maar wat we hebben moet wel goed zijn en onze levenswijze reflecteren,’ vat Stephan Weishaupt het achterliggende idee samen. Weishaupt is zelf ook een wereldburger. Hij werd geboren in München en vertrok later naar Canada. Daar richtte hij met het ontwerpteam Yabu Pushelberg in 2007 designhuis Avenue Road op. Man of Parts kwam hieruit voort en is onderdeel van de nog altijd in Canada gevestigde Weishaupt Design Group. Trouw aan het mondiale concept beschikt het bedrijf inmiddels over showrooms over de gehele wereld.

Meubels van prominente designers

Om zijn ideeën en filosofie vorm te geven, heeft Weishaupt vooraanstaande moderne ontwerpers om zich heen verzameld. Met name George Yabu en Glenn Pushelberg leveren een grote bijdrage aan het assortiment. De twee designers, die samenwerken als studio Yabu Pushelberg, creëren vooral veel stoelen en sofa’s. De ontwerper Sebastian Herkner specialiseert zich voor Man of Parts in verlichting en tafels. Het Sebastian Herkner design valt op door speelse, ronde vormen en functionaliteit. Behalve om interieurmeubelen staat hij ook bekend om de Plateau-badkamercollectie. U kunt dus ook een Sebastian Herkner bad of wastafel kopen. Man of Parts brengt producten uit van ontwerpers uit verschillende landen. Behalve de Duitse designer Herkner en George Yabu en Glenn Pushelberg uit Canada en de Verenigde Staten zijn dat onder anderen de Canadees Jacques Guillon, de eveneens uit Canada afkomstige Philippe Malouin, de Braziliaan Osvaldo Tenório en Victoria Wilmotte uit Frankrijk.

Meubels en verlichting genoemd naar bekende locaties

Het idee van reislust en wereldburgerschap van Man of Parts komt niet alleen terug in het internationale team designers, maar ook in veel van de producten. Deze zijn namelijk genoemd naar bekende straten, pleinen en stadswijken. Zo kunt u een Lombard Street Yabu Pushelberg-sofa kopen, een Rua Tucumã-tafel van Osvaldo Tenório, een Ginza-vloerlamp van Victoria Wilmotte en een Savignyplatz-tafel van Sebastian Herkner.

Obumex, officiële dealer Man of Parts voor België

Met Man of Parts krijgt uw interieur een mondiaal karakter, dat zijn basis heeft in comfort en luxe. Neem contact op met Obumex als u interesse heeft in de meubels en verlichting van dit merk. Verspreid over België hebben wij meerdere showrooms waar u producten van Man of Parts kunt bekijken.