De minimalistische moderne stijl van Liaigre

Het Franse Liaigre bewijst dat Noord-Europa niet het alleenrecht heeft op functioneel en minimalistisch meubeldesign. In plaats daarvan onderscheiden Liaigre meubels zich door strakke lijnen, sobere eenvoud en subtiele details. Daarmee doorbreekt men de decoratieve en sierlijke ontwerp traditie waar Frankrijk bekend om staat. De Liaigre Studio omschrijft het sobere meubilair zelf als ‘style without being stylish’. De hoge kwaliteitsstandaard van het traditionele Franse design wordt daarbij vanzelfsprekend niet uit het oog verloren.

Van paardenfokker naar ontwerper

Niet alleen de meubels van Liaigre wijken af van de ontwerpstijl waar Frankrijk historisch gezien mee associeert. Ook de ontstaansgeschiedenis van de Liaigre-designstudio volgt niet de gebaande paden. Oprichter Christian Liaigre werd in 1943 geboren in een familie van dierenartsen en paardenfokkers in La Rochelle aan de Atlantische Oceaankust. Zijn voorliefde voor houtbewerking bracht hem naar Parijs, waar hij designopleidingen volgde aan de École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs en de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts. Na korte tijd voor de Roemeens-Franse beeldhouwer Constantin Brâncuși te hebben gewerkt, koos Liaigre er toch voor om zijn professionele carrière voort te zetten in de race paardenfokkerij van zijn opa. Het duurde tot 1981 voordat Liaigre zijn eerste kasten ontwierp. Vier jaar later opende hij een atelier om zich volledig op meubeldesign toe te leggen.

Liaigre: internationaal geïnspireerd, internationaal erkend

Vanaf zijn eerste ontwerpen creëerde Liaigre meubelstukken die door hun esthetische lijnenspel en de afwezigheid van overbodige ornamenten een geheel eigen verhaal vertellen. Hij werd daarbij geïnspireerd door het Franse modernisme, Aziatisch meubilair, Afrikaanse kunst en zadels en andere accessoires uit de paardensportwereld. De luxueuze eenvoud van zijn meubelstukken kreeg direct een uitstekende ontvangst in de internationale designwereld. Onder meer in Parijs, München, Londen, New York, Chicago, Singapore, Bangkok en Kuala Lumpur werd een Liaigre showroom geopend. Behalve meubels ontwierp Liaigre tevens het Mercer Hotel in New York en andere design hotels, alsmede accessoires voor privé-interieurs. Dit leverde diverse prijzen op, waaronder de Luxury Residence - Global tijdens de International Design & Architecture Awards in 2020. Sinds het overlijden van Christian Liaigre in datzelfde jaar zorgen zijn medewerkers ervoor dat de meubelontwerpen in productie blijven.

Veelzijdig meubelaanbod van Liaigre

Zo multidisciplinair als de ontwerper zelf was, zo gevarieerd is ook de collectie van Liaigre. U vindt hierin dan ook meubilair voor vrijwel elke ruimte van uw woning. Het aanbod bestaat onder meer uit kleding- en boekenkasten, nachtkastjes, buffetten, bijzettafels, koffietafels, eettafels, bureaus, sofa’s, leunstoelen, fauteuils, krukjes en loungebedden. Wilt u de ingetogen stijl van Liaigre op meerdere manieren in uw interieur integreren? Dan is dat goed mogelijk. De ontwerpstudio brengt namelijk ook hanglampen, vloerlampen, tafellampen, sierobjecten en woonaccessoires uit. U kunt zelfs bij dit merk terecht voor een Liaigre keuken of compleet bed. Terugkerende materiaalsoorten in de ontwerpen van Liaigre zijn brons, leer en hout, vaak in natuurlijke kleuren. Met name eikenhout wordt veel gebruikt. In mindere mate hebben ook ceder- en wengéhout en materialen als marmer, keramiek en metaal hun plaats binnen de collectie van Liaigre.

Liaigre meubels bestellen bij Obumex

U kunt terecht bij Obumex indien u interesse heeft in meubilair, verlichting of andere producten van Liaigre of een Liaigre keuken. In onze vestiging in Knokke hebben wij een exclusieve showroom met designs van Liaigre ingericht. Hier kunt u een groot deel van de meubels bewonderen en zich laten verrassen door de effectieve soberheid waar Liaigre bekend om staat. Neem contact op met Obumex om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze Liaigre showroom.