Lema, de essentie van Italiaanse innovatie en traditie

De nabij Milaan gevestigde design fabrikant Lema heeft een uitgebreid assortiment voor comfortabel en stijlvol wonen. Naast een divers aanbod stoelen, sofa’s, eettafels, koffietafels en bedden is er bijvoorbeeld ook een gevarieerd assortiment Lema kasten. Wat u ook koopt, Lema meubelen onderscheiden zich door een hoogstaande kwaliteit en veelzijdige ontwerpen, waarbij de focus ligt op het samen laten vloeien van traditie en innovatie.

Exponenten van het Milanese meubeldesign

Het verhaal van Lema design begint rond 1975, als Luigi en Enrico Meroni het merk oprichten. Het besluit om een bedrijf voor designmeubelen te beginnen werd echter niet zomaar genomen. De vader van de gebroeders Meroni was namelijk al decennialang meubelmaker. Daarnaast had deze Angelo Meroni al twintig jaar een winkel in Milaan waar hij zijn interieurproducten verkocht. Met de oprichting van een designhuis door Luigi en Enrico breidde de meubelcatalogus zich snel uit. Tegenwoordig beschikt het bedrijf over twee productiefaciliteiten en heeft men zo’n 240 werknemers in dienst. Daarmee is het één van de grootste design fabrikanten van Italië. De Lema-naam combineert de voorletters van Luigi, Enrico en Angelo met die van hun achternaam.

Kwaliteit gebaseerd op vakkennis en expertise

Het merk, dat ook bekendstaat als Lemamobili, dankt zijn succes onder meer aan de vakkennis en expertise die Angelo Meroni in de loop van tientallen jaren heeft opgebouwd. Daardoor heeft het bedrijf altijd ruim baan kunnen geven aan het daadwerkelijke ambacht van het Italiaanse meubelontwerp. De hogere productieaantallen en het moderniseren van de fabricageprocessen zijn daarop nauwelijks van invloed geweest. Lema-meubels gaan nog steeds uit van de traditie, maar combineren dit met vooruitstrevende elementen gebaseerd op kwaliteit. Aan elk aspect van de productie wordt evenveel belang gehecht: van het ruwe design tot het uiteindelijke meubel. Het gehele traject vindt plaats in nauwe samenspraak met de ontwerpers.

Lema meubelen van mondiale designers

Lemamobili vertegenwoordigt ontwerpers uit alle delen van de wereld. Het bedrijf brengt meubels uit van onder meer de Italiaanse designers Ferruccio Laviani, Piero Lissoni en Francesco Rota, Christophe Pillet uit Frankrijk, de Japanse ontwerper Tokujin Yoshioka, Philippe Malouin uit Canada en Sebastian Herkner uit Duitsland. Internationale studio’s waarmee men samenwerkt zijn Yabu Pushelberg en Neri & Hu.

Ruime keuze aan Lema kasten

In het Lema-aanbod vindt u uiteenlopende soorten meubelen, met een hoge esthetische waarde. Zo kunt u een Lema sofa of stoel kopen, maar ook een bed, spiegel of tafel. Een belangrijk aandeel binnen het assortiment is weggelegd voor kasten. Met kledingkasten, boekenkasten, inloopkasten, displaykasten, nachtkastjes, dressoirs en modulair op te bouwen systemen is de keuze bijzonder groot. Onder anderen Francesco Rota, Piero Lissoni en Christophe Pillet creëren veel kasten. Het eigen Lema-productteam ontwikkelt met name kledingkasten, zoals de modellen Lema Dandy, Elegant, Open, Novenove en Text.

Lema design bij Obumex

Wilt u de Lema Dandy of een andere Lema-kast kopen? Of breidt u uw woonkamer graag uit met een Lema sofa, tafel of fauteuil? Neem dan contact op met Obumex of kom eens een kijkje nemen in één van onze showrooms.