Knoll Office: meubelcollecties voor de werkomgeving

Knoll is een in de Amerikaanse staat Pennsylvania gevestigde designfabrikant, die meubels en interieuraccessoires voor uiteenlopende toepassingen produceert. Daartoe heeft het bedrijf diverse onderdelen opgericht. Voor meubilair voor de werkplek is de categorie Office in het leven geroepen. Hier kunt u terecht voor een Knoll bureau, maar ook voor bureaustoelen, opslagsystemen, scheidingswanden en complete werkomgevingen. Net als de overige Office-meubels is een Knoll bureau gericht op gebruiksgemak en compatibiliteit.

Van designklassieker tot modern Knoll bureau

Knoll kent een lange geschiedenis, die begint in 1938. Oprichter Hans Knoll kwam uit een Duitse familie van leerbewerkers en meubelmakers en beproefde zijn geluk in New York. In 1943 ontmoette hij daar zijn toekomstige vrouw Florence Schust, die interieur- en meubelontwerp had gestudeerd. Het eerste Knoll bureau kwam echter pas later op de markt, want het Knoll design bestond aanvankelijk vooral uit iconische stoelen van onder anderen Marcel Breuer en Eero Saarinen. Veel van de Knoll-klassiekers hebben een vaste plaats gekregen in het Museum of Modern Art in New York. In 1950 verhuisde de onderneming van New York naar East Greenville in Pennsylvania. Om bedrijven van een stijlvol Knoll bureau te kunnen voorzien, werd het aanbod na verloop van tijd uitgebreid met het Office-meubilair.

Knoll bureau voor elke werksituatie

Knoll Office is het resultaat van tientallen jaren ervaring in meubeldesign én de langdurige samenwerking met belangrijke ontwerpers. De kennis en het vakmanschap die daarmee zijn opgedaan vormen de basis van elk Knoll bureau en elke Knoll bureaustoel. Hoewel veel Office-meubelen met elkaar zijn te combineren, is van eenvormigheid geen sprake. Bij de aanschaf van een Knoll bureau kunt u namelijk kiezen uit een groot aantal varianten. Zo zijn er werk- en computertafels met een vaste hoogte of om staand aan te werken, exemplaren waarvan de hoogte van het tafelblad is aan te passen, vergadertafels en conferentietafels. Voor elke werksituatie is dus wel een geschikt Knoll bureau te vinden.

Knoll bureaustoel of ander zitmeubel

De veelzijdigheid die u van een Knoll bureau kunt verwachten, vindt u ook terug in de Office-bureaustoelen. Zitcomfort en functionaliteit gaan daarbij hand in hand met stijl en innovatie. De Generation-bureaustoel heeft bijvoorbeeld een flexibele rugleuning zonder frame en een afzonderlijk verstelbare zitting. Door het minimale gebruik van materialen, waarvan een groot deel bovendien gerecycled is, koopt u hiermee een duurzame stoel voor uw Knoll bureau. Naast verschillende bureaustoelen heeft Knoll Design ook Office-loungebanken en -fauteuils voor ontvangstruimtes en informele werkgerelateerde omgevingen.

Office-systemen inclusief Knoll bureau

In aanvulling op de losse meubels ontwikkelt Knoll complete Office-systemen, die tegemoetkomen aan het eigentijdse werken. Deze open workstations zijn leverbaar in uiteenlopende modellen. Ze zijn voorzien van een Knoll bureau en beschikken afhankelijk van het systeemtype bijvoorbeeld over opslagplanken en/of kasten. Net als een Knoll bureau of bureaustoel is er keuze uit veel kleuren en zijn in het ontwerp hergebruikte materialen verwerkt. Uiteraard kunt u uw Knoll bureau of werkplek ook uitbreiden met los verkrijgbare kasten en opslagmeubilair van Office.

Knoll bureau, zetel of kast kopen bij Obumex

Een professionele kantooromgeving vraagt om moderne oplossingen. En die vindt u in het Office-aanbod van Knoll. Wilt u een Knoll bureau, bureaustoel of ander werkmeubel van dit merk kopen? Dan kunt u daarvoor een afspraak maken in de Office-showroom van Obumex om te zien welk Knoll bureau het meest geschikt is.