ICF Office design, industrieel vakmanschap met Italiaans elan

Met de hoofdvestiging nabij Milaan bevindt ICF Office zich in het hart van de Italiaanse designregio. Anders dan de meeste meubelproducenten in deze streek richt ICF Office design zich echter exclusief op werkplekken en kantoren. Het bedrijf stelt zich ten doel om te voorzien in praktische en aangename werkomgevingen met comfortabele kantoormeubelen zonder overbodige elementen. Naast stijl is functionaliteit de belangrijkste pijler van het ICF Office design.

Passie voor kantoorinterieur

ICF design werd opgericht in de jaren 50 en specialiseerde zich vanaf de eerste ontwerpen in meubels voor kantoorinterieurs. Research en het doorvoeren van verbeteringen waar nodig vormden daarbij de drijfveren en staan ook tegenwoordig nog aan de basis van het ICF Officee design. De producent is altijd op zoek naar oplossingen voor de werkomgeving, met oog voor gemak, comfort, duurzaamheid en innovatie. Vaak vervulde ICF Office design daarbij een pioniersrol. Zo was ICF Office in 1965 een van de eerste die scheidingswanden voor kantoorruimtes maakte. De praktische en innovatieve ontwerpen bezorgden het bedrijf een uitstekende naam, zodat gaandeweg ook andere zakelijke partijen hun interesse toonden. Behalve in kantoren komt u het ICF design tegen in hotels, musea, banken, ziekenhuizen, congrescentra en op luchthavens. Het meubilair is te vinden van Italië tot Noorwegen en van de Verenigde Staten tot Hongkong.

Focus op variatie en eenheid

ICF Office gaat bij het ontwerpen van meubels zelden uit van op zichzelf staande producten. In plaats daarvan legt men het accent juist op collecties die de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Daardoor is ICF kantoormeubilair meestal beschikbaar in meerdere afwerkingen en kleuren, waarbij de laatste trends en ontwikkelingen leidend zijn. Bij sommige ontwerpen van ICF design is zelfs keuze uit verschillende materialen. Dat geldt onder andere voor het Credenza-opslagmeubel uit de AWS-collectie. Het resultaat is dat een ICF bureaustoel, bureau, vergadertafel, workstation of kast uit dezelfde serie ondanks duidelijke onderlinge verschillen toch een overeenkomstige uitstraling heeft. Indien gewenst kunt u losse meubelstukken aanschaffen, maar het is altijd mogelijk om deze aan te vullen met bijpassende ontwerpen. Daarmee zijn eenheid en afwisseling even typerend van het ICF design.

ICF Office design met hoogwaardige materialen

Hoewel in de meubels van ICF Office uiteenlopende materialen worden verwerkt, zijn er enkele soorten die vaker voorkomen. Met name aluminium wordt veel gebruikt. Door zijn lichte gewicht, robuuste karakter en duurzaamheid leent het zich perfect voor bijvoorbeeld onderstellen van bureaustoelen en tafels. Andere materialen die in het ICF design worden verwerkt zijn glas, hout en kunststof. Voor de bekleding van stoelen wordt vaak gekozen voor elastisch mesh-textiel. Gespannen in een staalbuisconstructie vormt dit materiaal zich vanzelf naar het lichaam en de zithouding, waarmee het voor optimaal persoonlijk comfort zorgt. De grotere bureaustoelen van ICF design hebben vaak een bekleding van leer. Elke fase van de productie combineert traditioneel industrieel vakmanschap met moderne machinale processen. Veel van de gebruikte machines worden speciaal voor het bedrijf gemaakt. Verantwoordelijk voor het ICF design zijn ontwerpers als Sottsass Associati, Cini Boeri, Vico Magistretti, Christophe Marchand en Francesco Soro.

Bezoek Obumex voor ICF design

Voor een ICF bureaustoel, tafel, bureau of opslagunit kunt u terecht bij Obumex. Wij hebben modellen uit de NoTable-tafelcollectie, Una-stoelencollectie en divers ander ICF kantoormeubilair. Wilt u zich overtuigen van de unieke stijl van ICF design? Neem dan contact op met Obumex en maak een afspraak in de showroom.