Henge: unieke ontwerpen met een Italiaans karakter

Henge design heeft alles wat je van in Italië gemaakte meubelen mag verwachten. Het aanbod van dit merk, dat ook bekendstaat als Henge07, valt op door puurheid, persoonlijkheid, verfijnd vakwerk en passie voor design. Daarbij laat men alle conventies rond stijl, concept en trends los en maakt men meubels waarmee de gebruiker een duurzame relatie kan opbouwen. In het aanbod vindt u Henge verlichting, stoelen, tafels, sofa’s, kasten en woonaccessoires.

De filosofie van Henge

Henge07 werd in 2007 opgericht en is gevestigd in de traditionele designstad Milaan. Het productteam van het bedrijf kijkt al sinds het begin vooral naar wat de regio zelf aan meubelontwerp te bieden heeft. Modern, tijdloos, authentiek en hoogwaardig ambachtswerk krijgt daarbij de meeste aandacht. Als designfilosofie hanteren de oprichters wat ze qua meubels en verlichting zelf graag in huis zouden willen hebben. Ze kiezen daarbij voor vakmanschap, dat is geworteld in de Noord-Italiaanse traditie en designgeschiedenis. Het aanbod dankt zijn unieke karakter aan het feit dat bij het productieproces het weer, de natuur en de seizoenen een belangrijke rol spelen. Door dit te combineren met een handmatige vervaardiging ontstaat een kenmerkende stijl.

Ontwerpen in uiteenlopende stijlen

De herkenbaarheid die Henge design nastreeft, draait niet uit op eenvormigheid. In tegendeel zelfs, want het merk staat voor een gevarieerd assortiment. Niet alleen wat de ontwerpen betreft, maar ook als het gaat om meubeltypes en materiaalsoorten. Dit resulteert in lampen, zitmeubelen, tafels en interieurobjecten die niet gebonden zijn aan een bepaalde stijl of routinematige werkwijze. En hoewel sommige designs mijlenver uit elkaar liggen, passen veel meubelproducten toch opmerkelijk goed bij elkaar. De keuze voor natuurlijke materialen om tot een organisch geheel te komen, is daar mede de oorzaak van. In de meubels en verlichting van Henge wordt onder andere gebruikgemaakt van leer, steen, mineraalsteen, messing, koper en hout.

Designers van naam

Het bedrijf werkt samen met een kleine groep ontwerpers, waaronder een aantal bekende namen. Eén van de meest productieve en meest veelzijdige Henge-ontwerpers is Massimo Castagna. Hij werkt sinds 2011 voor het merk en is verantwoordelijk voor bijzondere Henge verlichting als de Superb-All en de Starlight Horizontal. Castagna ontwierp ook diverse zitmeubels, zoals de stoelen Zagg, W-Hexagon en Ketch, en de Downtown- en Vertigo-sofa. Daarnaast zijn de meeste Henge-tafels en -kasten van zijn hand. Het invloedrijke duo Yabu Pushelberg creëerde onder meer de Noce-stoel en de koffietafels Puddle en Mushroom. Ugo Cacciatori is de ontwerper van de fraaie Himalaya- en Patch Silk-tapijten en de opvallende van steen en glas gemaakte Plynto-koffietafel. Enkele andere Henge-designers zijn Isabella Genovese, Hilla Havkin en Stephen Tierney.

Henge kopen via Obumex

Obumex is sinds begin 2021 de Belgische Henge-vertegenwoordiger. U kunt bij ons veel producten van het bedrijf bekijken, zoals de Mushroom-koffietafel van Yabu Pushelberg, de Shift-tafel, SR-koffietafel, Cage B-boekenkast, Starlight-hanglamp, Abaco-wandverlichting en Flat-vloerlamp van Massimo Castagna. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op of kom eens langs in één van onze showrooms. Wij helpen u graag verder.