Tafels met authentiek design door Heerenhuis

Heerenhuis is een Antwerpse designfabrikant, die zich in de eerste plaats richt op het ontwerpen van tafels voor buiten en binnen. Het motto van het bedrijf luidt niet voor niets ‘We make tables, that’s what we do’. Heerenhuis tafels zijn beschikbaar in uiteenlopende stijlen en sferen. De Heerenhuis-catalogus wordt gekenmerkt door traditionele designs, strakke lijnen, natuurlijke vormen, authentieke materialen en het hergebruik van hout.

Lange geschiedenis in meubelontwerp

Het verhaal begint in 1978, toen Heerenhuis, Antwerpen uitkoos om een werkplaats voor antieke meubels te beginnen. Enige tijd later besloten oprichters Geert Legein en Louis van Haesebrouck om eigen collecties te gaan ontwerpen. Hun voorkeur voor antieke houten meubels en oorspronkelijke materialen was hierbij allesbepalend en oefent ook tegenwoordig nog een grote invloed uit op het design. Veel Heerenhuis meubels vallen namelijk op door materialen die al een leven achter zich hebben. Het bedrijf gebruikt die ogenschijnlijke imperfectie om tafels en andere meubels te maken, die vaak een antieke look hebben maar desondanks recent zijn ontworpen. Uiteraard zorgt Heerenhuis manufactuur er daarbij altijd voor dat de meubelen een hoge kwaliteit hebben.

Karakteristieke materialen van Heerenhuis

In de Heerenhuis-studio worden naast koffietafels en indoor- en outdoortafels ook stoelen en interieurobjecten ontwikkeld. Het merendeel van de designs is geheel of grotendeels gemaakt van hout. Veel gebruikte houtsoorten zijn eikenhout, berkenhout, douglassparren- of oregonhout, populierenhout, walnotenhout en ayoushout. Legein en Van Haesebrouck kiezen ook regelmatig voor hergebruikt hout. Dit is meestal afkomstig uit gebouwen uit de negentiende en twintigste eeuw. Een voordeel van dit hout is dat het duurzaam en zeer sterk is. Heerenhuis Antwerpen voorziet het hout van een handmatige afwerking, bijvoorbeeld met olie, was of vernis. Andere karakteristieke materialen in het assortiment zijn marmer, leer, rubber en metaal.

Heerenhuis Apollo en andere topstukken

Onder de Heerenhuis tafels bevinden zich diverse uitgebreide series. Een van de grootste collecties is de Heerenhuis Apollo. Deze tafel is leverbaar in indoorvarianten met een blad van eikenhout, hergebruikt hout en marmer. Ook heeft u bij de Apollo tafel keuze uit verschillende onderstellen, waaronder in zwart en goudkleurig metaal. Verder zijn er meerdere Apollo outdoormodellen. Andere fraaie tafelseries met binnen- en buitenexemplaren zijn de Kombinat en de Mesa. Naast eet- en koffietafels in onder meer eikenhout of afgewerkt met leer, vindt u in deze twee collecties ook bijpassende nachtkastjes en bankjes. Met de Heerenhuis Altar koopt u een langwerpige binnentafel, die is gemaakt van eiken- of oregonhout en als onderstel aan weerskanten een dicht paneel heeft. De Heerenhuis Farmer heeft een meer gangbaar ontwerp met vier losse hoekpoten. Deze indoortafel bestaat uit eikenhout en is voorzien van een lade.

Bij Obumex, Heerenhuis meubels bestellen

Mensen die houden van oorspronkelijke meubels met authenticiteit kunnen niet om Heerenhuis manufactuur heen. Indien u die voorkeur deelt, mag een Heerenhuis Altar, Apollo of Farmer niet in uw woning of op uw terras ontbreken. Wenst u prijsinformatie of wilt u meer weten over de tafels, stoelen en andere interieurproducten uit de Heerenhuis-catalogus? Neem dan contact op met Obumex via het antwoordformulier.