Gubi: historische en moderne designklassiekers

Gubi design laat zich kenmerken door tijdloze en duurzame producten, die functionaliteit verpakken in creatieve ontwerpen. Het vanuit Kopenhagen actieve bedrijf heeft een uitgebreid assortiment, dat historische en moderne klassiekers omvat. U kunt een Gubi stoel, sofa of ander zitmeubel kopen, maar in de catalogus vindt u ook tafels, bedden, tapijten en interieurobjecten. Het merk beschikt daarnaast over een veelzijdige aanbod Gubi verlichting.

 

Van familiebedrijf naar designhuis

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1967. In eerste instantie was, voor oprichter en naamgever Gubi, design van internationaal bekende ontwerpers uitbrengen niet de belangrijkste drijfveer. Lange tijd lag de focus namelijk op de verkoop van textielsoorten en het produceren van zelf gecreëerde meubelen. De omslag kwam pas later, toen zoon Jacob Gubi bij het bedrijf betrokken werd en dit uiteindelijk van zijn ouders overnam. Onder zijn leiding breidde het assortiment zich uit met meubels en lampen van andere ontwerpers en verwierf het merk zich een vooraanstaande positie binnen het wereldwijde interieurdesign. Tegenwoordig heeft het bedrijf kantoren door heel Noord-Europa. Verder zijn er naast bijvoorbeeld Gubi Italia, Spanje, Portugal, Frankrijk en Zwitserland ook vertegenwoordigingen in Rusland, de Verenigde Staten, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Belangrijkste ontwerpers van Gubi

Verlichting, fauteuils, stoelen, krukken, koffietafels, tapijten. In het Gubi-aanbod vindt u alles voor wonen in stijl. Verantwoordelijk voor deze meubelen en interieuraccessoires zijn designers uit heden en verleden. Toonaangevende moderne ontwerpers zijn onder anderen Oliver Schick, Thomas Lykke en Anne-Marie Buemann (OEO Studio’s), Stine Gam en Enrico Fratesi (GamFratesi), Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou (Space Copenhagen) en Sebastian Herkner. Tot de twintigste-eeuwse Gubi-product designers behoren Louis Weisdorf, Pierre Paulin, Paavo Tynell, Carlo De Carli, Gio Ponti en Barba Corsini.

Door architectuur beïnvloedde Gubi salontafel

Barba Corsini is de bedenker van de Gubi Pedrera. Dit is een Gubi salontafel die in 1955 werd ontworpen. De tafel was oorspronkelijk bestemd voor het appartementencomplex Casa Milà in Barcelona. Dit gebouw is van de hand van de bekende architect Antoni Gaudí en staat ook bekend als La Pedrera. Voor het speelse zigzag-onderstel van de gelijknamige Gubi tafel liet Corsini zich inspireren door het plafond van de zolderverdieping van het Casa Milà. Dit zigzag-idee komt ook terug in de Gubi lamp collectie van Barba Corsini.

Gubi stoel gebaseerd op kever

Naast architectuur vormt de natuur eveneens een bron van inspiratie in het Gubi-assortiment. GamFratesi tekent bijvoorbeeld voor de Beetle stoel, die in 2012 tijdens de Mindcraft-design expo in Milaan werd gepresenteerd. Van bovenaf gezien imiteert deze stoel qua vormen het rug- en kopschild van een kever. Ontwerpers Stine Gam en Enrico Fratesi kozen voor een stevige zitschaal, die tegelijkertijd ook zeer flexibel is. De organisch gevormde Beetle-dinerstoel is verkrijgbaar met verschillende bekledingen.

 

Naar Obumex voor Gubi-meubelen

Bent u geïnteresseerd in een Pedrera Gubi lamp, de salontafel Gubi Pedrera of een andere klassieker? Of wilt u de moderne Beetle stoel bestellen, al dan niet in combinatie met een bijpassende Gubi eettafel? Neem dan contact op met Obumex. Wij zijn te bereiken via het online contactformulier.