Flexform, design van Italiaanse wereldklasse

Met Flexform zetel, sofa, tafel, kast of bed koopt u een product met alle eigenschappen van hoogwaardig design. Elegantie, comfort, kwaliteit, duurzaamheid, tijdloos en consistent design zijn namelijk kenmerkend voor meubels van Flexform. Daarbij hangt aan alles het label ‘gemaakt in Italië’, van het concept en ontwerp tot de gebruikte materialen en het uiteindelijke product. Een Flexform tafel, sofa of ander meubel is dus altijd op en top Italiaans.

Familietraditie in ontwerpen van meubels

Flexform is een familiebedrijf dat inmiddels meerdere generaties meegaat. Het bedrijf begon in 1959 toen de gebroeders Romeo, Pietro en Agostino Galimberti een atelier openden in het Noord-Italiaanse Meda, niet ver van Milaan. Deze werkplaats werd in de daaropvolgende jaren uitgebreid met een showroom. In hun salon Flexform di Galimberti presenteerden de broers de sofa’s en fauteuils die ze ontwierpen. Al snel vonden deze meubels hun weg naar de particuliere villa’s en gemeenschapsgebouwen van Milaan, waaronder het operahuis La Scala. Vanaf 1970 exporteerde Flexform Italia zijn designmeubels ook naar andere landen in Europa. Tegenwoordig is de fabrikant wereldwijd actief.

Luxe met een subtiel design

Het creëren van luxe meubels met elegantie ontwerpen is het uitgangspunt van het bedrijf. Men kiest daarbij echter niet voor opzichtig design maar voor subtiliteit. In de vormgeving en het materiaalgebruik van een Flexform sofa, Flexform stoel, Flexform fauteuil of Flexform salontafel is dan ook geen plaats voor overdaad. Het merk spreekt zelf van ‘discrete elegantie’, waarbij de nadruk ligt op nuance, eenvoud en goede smaak. Dat neemt niet weg dat de meubels in de Flexform-catalogus tot in de kleinste details zijn uitgewerkt. Hout en staal komen in veel ontwerpen terug. Bekledingsmaterialen die worden gebruikt zijn onder andere linnen, katoen, fluweel, kasjmier en leer. Doorgaans kunt u bij een Flexform-zitmeubel kiezen uit bekledingen in meerdere soorten en kleuren.

Gespecialiseerd in sofa’s

Hoewel u ook een Flexform zetel, Flexform bijzettafel of Flexform bed kunt kopen, specialiseert het bedrijf zich in sofa’s. Veel daarvan zijn gecreëerd door de Italiaanse topdesigner Antonio Citterio. Hij was 40 jaar lang een van de meest productieve ontwerpers van het merk. Tot de sofa’s die Citterio aan het assortiment toevoegde behoren de Flexform Max uit 1983, de in 2006 verschenen Flexform Lifesteel en de Flexform Soft Dream uit 2010. De Max valt op door zijn staalbuisconstructie, gebogen vormgeving en bijna zwevende rugleuning. Karakteristiek voor de Flexform Lifesteel zijn de ruime zittingen, terwijl de Soft Dream een functioneel en veelzijdig hoekontwerp heeft. Citterio ontwierp ook de bijzondere A.B.C.D. Flexform fauteuil. Deze won in 2016 de Compasso d’Oro Award. Andere belangrijke Flexform-designers zijn Paolo Nava, Joe Colombo, Carlo Colombo, Daniel Libeskind, Giulio Manzoni, Sergio Asti en Guido Rosati.

 

Meubels van Flexform Italia bij Obumex

Spreekt het smaakvolle Italiaanse design van Flexform u aan? Obumex heeft showrooms op verschillende locaties, waar u van dichtbij kunt zien hoe bijzonder Flexform-meubels zijn. Voor meer informatie over uw favoriete Flexform sofa, Flexform salontafel of fauteuil is contact opnemen ook altijd mogelijk. Gebruik hiervoor het antwoordformulier op onze website.