Collection Particuliere verheft design tot kunst

Het Franse Collection Particuliere brengt designvoorwerpen uit die niet meteen hun ware aard prijsgeven, maar juist tot de verbeelding spreken. Dat doet het label door zijn meubels, verlichting en interieurobjecten vanaf de eerste ontwerpschetsen als uiting van kunst te zien. Elk product in de catalogus wordt beschouwd als een beeldhouwwerk. Collection Particuliere heeft zijn naam dan ook niet zomaar gekozen. Het geeft de designmeubels iets persoonlijks en benadrukt het unieke karakter van het assortiment.

Op zoek naar de uitdaging

Jérôme Aumont lanceerde Collection Particuliere in 2014, toen hij toe was aan een nieuwe uitdaging in zijn leven. In de vijftien jaar daarvoor was hij werkzaam in de interieur- en designjournalistiek. De oprichting van een eigen merk was iets totaal anders, maar desalniettemin een logische volgende stap. Aumont was immers geen onbekende in de designwereld en had reeds de nodige connecties. Zijn uitgangspunt bij het selecteren van geschikte Collection Particuliere meubels is dat een ontwerp anders is en opvalt. Het kan dan gaan om een afwijkende vormgeving, het materiaalgebruik, de toegepaste techniek of wat de maker tot inspiratie diende. Belangrijk is verder dat het designobject de toeschouwer uitdaagt en verwondering opwekt. Bijvoorbeeld doordat het meubelstuk of de lamp vragen oproept over hoe of waarvan het gemaakt is. Zo heeft elk voorwerp in het aanbod van Collection Particuliere een eigen identiteit.

Designers uit alle windstreken

Om de visie die hij voor Collection Particuliere had, vorm te geven, nodigde Aumont een select gezelschap designers uit. Dit waren uit Frankrijk afkomstige ontwerpers als Dessuant Bone, Christophe Delcourt en Grégoire de Lafforest, maar ook de van oorsprong Israëlische Dan Yeffet en Arno Declercq uit België. Hoewel Aumont voor Collection Particuliere een breed assortiment wilde opzetten, bracht hij aanvankelijk vooral interieurobjecten uit. Tot de eerste producten behoorden onder meer vazen, indoorschermen en fruitschalen. Later werd het team van Collection Particuliere uitgebreid met onder anderen de Italiaan Luca Erba, Álvaro Goula & Pablo Figuera uit Spanje en George Yabu & Glenn Pushelberg uit de Verenigde Staten en Canada.

Hoogstaande materialen van Collection Particuliere

Bij het creëren van betekenisvolle ontwerpen komt het vaak aan op een afgewogen materiaalkeuze. Tegelijkertijd moeten de meubelen, lampen en woonaccessoires echter ook een zekere eenheid uitstralen. Daarom produceert Collection Particuliere design in een beperkt aantal materialen. Nog voordat het bedrijf bestond, was het voor oprichter Jérôme Aumont al duidelijk welke dit zouden zijn. Zijn keuze voor hout, marmer, leer, messing en keramiek verraadt een voorkeur voor veelzijdige en hoogstaande materiaalsoorten. Deze is mede ingegeven door het feit dat het karaktervolle materialen betreft, die met het verstrijken van de tijd een elegant verouderingsproces doorlopen.

Collection Particuliere meubilair en verlichting

De ontwerpers van Collection Particuliere kiezen vaak voor natuurlijke tinten en vormen. Veel meubels en objecten laten daarnaast een speelse combinatie van gebogen en rechte lijnen zien. En hoewel de collectie een groeiend aantal designobjecten omvat, eisen meubels en verlichting er een steeds belangrijkere plaats in op. De achterliggende gedachte is dat Collection Particuliere meubilair, lampen en interieurobjecten heeft voor elke ruimte in een woning. Het meubel- en verlichtingsaanbod bestaat uit eettafels, bijzettafels, eetkamerstoelen, fauteuils, sofa’s, krukjes, vloerlampen en tafellampen. Ongeacht uw keuze koopt u met Collection Particuliere meubels die zich qua vormgeving en stijl in hoge mate onderscheiden van andere aanbieders.

 

Collection Particuliere bij Obumex

Wilt u het interieur van uw woning persoonlijkheid op hoog niveau geven? Dan zijn de meubels, lampen en accessoires van Collection Particuliere een voor de hand liggende keuze. Om het kunstzinnige assortiment van dit merk te bekijken, kunt u contact opnemen met Obumex of kunt u terecht in onze showrooms.