Bieke Casteleyn, een nieuw perspectief op tafeldesign

Bieke Casteleyn is een Vlaamse interieurarchitecte en meubeldesigner, die bekendstaat om de exclusieve tafels van haar Out of Line-collectie. Hiermee benadert zij het ontwerp van een alledaags meubelstuk vanuit een nieuw perspectief, waarbij de achterliggende gedachte het doorbreken van de bestaande conventies is. Met een Bieke Casteleyn tafel koopt u een interieurmeubel met een opvallend en verrassend vormgegeven tafelblad.

 

Passie voor innovatie

Casteleyn studeerde Interieurdesign aan de Sint-Lucas School of Arts in Gent, waarna zij zich in Milaan specialiseerde in productdesign. Tijdens haar opleiding ontwikkelde ze een passie voor innovatie. Deze passie vormde basis voor haar Out of Line-tafels. In 2016 opende Casteleyn haar atelier Shaping Objects. Hier bedenkt en creëert zij haar bijzondere designtafels. De ontwerpen daarvan onderscheiden zich door een zekere tijdloosheid. Een Bieke Casteleyn salontafel of eettafel tilt dus zowel moderne als klassieke interieurs naar een hoger niveau.

 

Tafelbladen voorzien van vrije vormen

Bij het creëren van de Out of Line-serie stelde Casteleyn zichzelf de vraag waarom tafels traditioneel een rond, vierkant of rechthoekig ontwerp hebben. Zij besloot bewust buiten de gebaande paden te treden en voor tafelbladen met vrije vormen te kiezen. Daar hebben de collectie en de Shaping Objects studio hun naam dan ook aan te danken. Met Out of Line presenteert Bieke Casteleyn een uniek concept, dat door zijn organische vormgeving en grensverleggende design de bestaande regels rond tafelontwerp achter zich laat.

Elke tafel met de hand gemaakt

Een Out of Line-tafel is altijd uniek. Elke tafel is namelijk het resultaat van handwerk, zodat geen enkel exemplaar er precies hetzelfde uitziet. Behalve door hun speelse vormen kenmerken de tafels zich door een prachtige afwerking. Bieke Casteleyn maakt daarvoor gebruik van stucco lustro, dat na het aanbrengen handmatig wordt gepolijst. Dankzij deze sierpleister krijgen de tafels een natuurlijke en marmerachtige uitstraling. De exclusiviteit van elk tafelontwerp en het intensieve afwerkingsproces bepalen samen de Bieke Casteleyn tafel prijs.

Diverse soorten tafels

In de collectie vindt u eet- en koffietafels in diverse afmetingen. De tafels staan niet op poten. In plaats daarvan is gekozen voor een centrale voet. Het onderstel van de eettafels heeft een vaste hoogte van 68 cm, terwijl deze bij de koffietafels 30 cm hoog is. Naast koffie- en eettafels met grensverleggende ontwerpen bestaat de serie uit traditionele ronde tafels met een centrale voet van 68 cm. De tafelbladen zijn in alle gevallen 5 cm dik. Door bijvoorbeeld een eet- en koffietafel te combineren stelt u bij u thuis een stijlvol Bieke Casteleyn interieur met een uniforme look samen.

Koop uw Bieke Casteleyn tafel bij Obumex

Wilt u een unieke Bieke Casteleyn salontafel, eettafel of ronde tafel kopen? Dan doet u dat natuurlijk bij Obumex. U betaalt bij ons een aantrekkelijke Bieke Casteleyn prijs per tafel. Via het contactformulier op onze website kunt u vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie over prijzen of over de Out of Line-collectie. Bekijkt u de tafels liever eerst van dichtbij? Dan kunt u altijd langskomen in één van de Obumex-showrooms.