B&B Italia en Maxalto, krachtig samenspel van innovatie en traditie

Maxalto is een meubelserie van het bij Milaan gevestigde designhuis B&B Italia. Deze lijn omvat de collecties AC, Acro, Apta, Lux en Simplice. Hierin vindt u een grote verscheidenheid aan elegant meubilair, waaronder Maxalto tafels, fauteuils, sofa’s en kasten. De meubels worden ontwikkeld onder leiding van designer Antonio Citterio en vertalen iconische thema’s naar het heden

Toekomstige klassiekers ‘made in Italy’

Kenmerkend voor de collecties van Maxalto is de combinatie van traditioneel en modern design. Dankzij strakke lijnen, verfijnde details en het gebruik van hoogwaardige materialen behoren de meubels van B&B Maxalto tot de klassiekers van de toekomst. In een tijd waarin kunststof design de norm is, is bij een Maxalto sofa of Maxalto fauteuil hout het belangrijkste materiaal. Daarbij worden al te uitbundige ontwerpen vermeden. Elke zetel is dan ook een toonbeeld van soberheid, harmonie, functionaliteit en kwaliteit en niet zelden het resultaat van ambachtelijk handwerk.

Topdesign sinds 1975

De eerste meubels onder de naam Maxalto werden in 1975 uitgebracht. Tot 1992 was het designechtpaar Afra en Tobia Scarpa verantwoordelijk voor al het meubilair. Het uitgangspunt daarbij was om herkenbare en beproefde ontwerpen te integreren in een modern interieur. De meubels die zij op basis hiervan creëerden, werden al snel gezien als topstukken van het Italiaanse design. Antonio Citterio zette de traditie voort en breidde de serie uit met nieuwe producten. Wanneer u een Maxalto fauteuil koopt, sluit deze daarom goed aan bij andere Maxalto meubels.

Maxalto bij Obumex

Met een Maxalto sofa, fauteuil, tafel of kast schaft u een meubelstuk aan van hoge kwaliteit, dat opvalt door zijn elegante vormgeving en mooie afwerking. Wilt u uw wooncomfort vergroten met de inspirerende meubels van B&B Italia Maxalto? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak in de showroom van uw voorkeur.