Hoogwaardig en creatief design van pionier B&B Italia

B&B Italia is een bij Milaan gevestigde designproducent met een breed aanbod. B&B Italia meubelen zijn zowel geschikt voor allerlei interieurs en daarnaast heeft het bedrijf ook een afwisselende buitencollectie. Creativiteit, innovatie en een hoge kwaliteit typeren het B&B Italia design en zorgen voor een onmiskenbare stijl. Daarmee nemen de B&B Italia kasten, stoelen, tafels en sofa’s een belangrijke plaats in binnen het Italiaanse meubelontwerp.

 

Prijswinnende pionier van Italiaans design

Het merk werd in 1966 opgericht door Piero Ambrogio Busnelli. Busnelli maakte zich zeer verdienstelijk op het gebied van Italiaans design en de B&B Italia meubels die onder zijn leiding op de markt kwamen leverden diverse prijzen op. In 1989 ontving het designhuis zelf de prestigieuze Compasso d’Oro Award. Het was voor het eerst dat deze prijs aan een bedrijf in plaats van een meubel of meubelserie werd toegekend. De bijzondere producten van deze fabrikant zijn tegenwoordig in 80 landen verkrijgbaar.

 

B&B Italia meubelen van vooraanstaande ontwerpers

De B&B Italia outdoor en indoor meubels worden ontworpen door verschillende gerenommeerde designers. Eén van de belangrijkste daarvan is Antonio Citterio. Hij is verantwoordelijk voor vele collecties, zoals: Diesis B&B Italia en Maxalto. De in samenwerking met Paolo Nava ontworpen Diesis B&B Italia sofa’s zijn iconen van modern design. Maxalto is een bijzonder uitgebreide meubellijn, die traditie en innovatie combineert. In de Maxalto-collectie vindt u onder meer de gestoffeerde en met leer beklede zitmeubelen van B&B Italia Febo. Zoekt u een flexibele, uit losse delen bestaande bank B&B Italia? Bekijk dan eens de B&B Italia Camaleonda van Mario Bellini. Dit oorspronkelijk in 1970 verschenen zitmeubel geldt als een hedendaagse klassieker en werd in 2020 dan ook opnieuw uitgebracht. Heel veelzijdig is de door Patricia Urquiola ontworpen collectie B&B Italia Husk. Deze omvat zowel B&B Italia tuinmeubelen als interieurmeubilair, waaronder een B&B Italia bed.

 

Van B&B Italia sofa tot kast

B&B Italia heeft meubels voor elke woonstijl en uiteenlopende toepassingen in en om het huis. Wie een voorliefde voor hoogstaand design heeft, vindt in onze B&B Italia showroom bijna alle benodigde meubelen. Met name als u een B&B Italia hoekbank of rechte bank wilt kopen, is er veel mogelijk. Het aanbod varieert van sofa’s met strakke lijnen tot exemplaren met gebogen vormen. Wanneer u interesse heeft in een stoel B&B Italia is de keuze minstens zo groot. U kunt bij dit merk terecht voor een comfortabele fauteuil B&B Italia, maar eetkamerstoelen, barkrukken en kantoorstoelen ontbreken evenmin. Een bijpassende B&B Italia tafel, mooie B&B Italia salontafel of functionele bijzettafel is zo gevonden. Er zijn traditionele vierkante, rechthoekige en ronde modellen beschikbaar, maar ook tafelbladen met minder gebruikelijke vormen.

 

B&B Italia meubels bij Obumex

Als u uw woning wilt inrichten met unieke kwaliteitsmeubelen, biedt B&B Italia design veel mogelijkheden. En daar hoeft u het niet bij te laten, want met de collecties van B&B Italia outdoor krijgt uw terras of balkon een bijpassende stijl. Wilt u meer weten of een B&B Italia showroom bij Obumex bezoeken? Neem dan contact met ons op.