Culinary inspiration

Zoute wafeltjes en hun garnituren

Recept voor 4 personen
De zoute wafeltjes dienen als begeleiding bij de gemarineerde zalm en eend.
U bakt ze best goudbruin, met een klein beetje kruidenzout.
De zalm marineren doe u 12u op voorhand.

 

Bereiding:

Smelt de boter, voeg hierna de melk en bloem toe. Klop het eiwit licht op en vermeng alles door elkaar. Zet koel weg gedurende 30 minuten en bak in een hartvormig wafelijzer voor een knipoog naar de Knokse Siska wafels.

Zoute wafeltjes en hun garnituren
Ingrediënten
  • 1 filet van vrouwelijke eend (canette)
  • 300 gr zalmfilet zonder vel (liefst midden stuk)
  • 8 rijpe kersen
  • ½ venkelknol
  • 1/3 bot dragon
  • 3 dl melk
  • 300 gr boter
  • 240 gr bloem
  • 100 gr Achelse Blauwe
  • 4 eiwitten
  • kruidenzout
  • grof zout
  • bloemsuiker
  • jasmijnthee
  • 1 flesje witbier of Duvel

 

Voor de wafeltjes:

  • 3 dl melk
  • 300 gr boter
  • 240 gr bloem
  • 4 eiwitten