Culinary inspiration

Zeeduivel in Papillot met seizoensgroenten

Een supertoffe collab tussen Obumex en traiteur PointAlbert resulteerde in een paar heerlijke gerechten!

Zeeduivel

Dit weekend presenteren we u:

ZEEDUIVEL in papillot met seizoensgroenten, citrus & aioli met limoen.

Het filmpje vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=E_0Fc33Ttcs
 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 180 gr zeeduivel per persoon.
- 1 courgette
- 1 venkel
- 3 pijpajuinen
- 12 trostomaten
- 12 kriel aardappelen
- Aromatische kruiden: tijm, limoen, citroengras, gember.

 

Bereiding van de aioli van limoen:
- Voeg 5 gr look en 50 gr olijfolie samen in de keukenrobot, goed mixen.
- Voeg vervolgens toe: 2 gr kruidenzout, 30 gr limoensap en 2 eieren.
- Mix opnieuw goed.
- Voeg vervolgens straalgewijs zoals bij een mayonaise 150 gram olijfolie toevoegen.
- Voeg op het einde nog wat zeste van de limoen erover voor de presentatie.

Bereiding van de papillotte:
- Schil de krielaardappelen zoals kleine ‘pommes château’, kook deze vervolgens al dente en laat afkoelen.
- Laat de zeeduivel door uw vishandelaar portioneren per persoon.
- Snij de groenten als volgt:
venkel fijnsnijden met de mandoline,
pijpajuin en courgette in batonettes, verwijder bij de courgette wel de zaadlijsten
tros tomaten in 2 afhankelijk van grootte en rijpheid.
- Leg de papillottes open. Verdeel de vis en de groenten over de papillottes.
- Verdeel de aromaten over de vis en sluit vervolgens de papillottes stevig zodat de ovenwarmte mooi in de papillotte blijft.
- Warm op gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

 

* Warm de oven voor op 150°C, hete lucht.
* Het gebruik van een mandoline is aangeraden.
* Moeilijk te vinden ingrediënten kunt u altijd via eat@pointalbert.com bestellen, wij versturen die u graag op per post.
Voor het maken van de papillottes gebruiken we bij voorkeur wit bakpapier of transparante bakfolie met aangepaste accessoires om de papillot te sluiten of met een touwtje.

Smakelijk!

Meer info over traiteur PointAlbert vind u terug op www.pointalbert.com