Culinary inspiration

TEMPURA VAN WATERMELOEN MET KURKUMA

Bereiding:

  • Maak het tempurabeslag met 3 eidooiers, 80 gr zo licht mogelijke bloem (met zo min mogelijk gluten), 5 dl ijskoud water. 
  • Snij de watermeloen in kleine cubes en haal door het beslag, fruit ze vervolgens in olie of vet.
  • Meng voor de emulsie van kurkumasaus 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel gember in stukjes, 3 theelepels kurkuma, 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, een scheut olijfolie en knoflook.

 

Tips:

  • Gebruik voor het frituren een olie met een neutrale smaak, zoals druivenpit-, zonnebloem- of maïskiemolie.
  • Een frituurpan is niet nodig: gebruik gewoon een grote, diepe pan met dikke bodem.
  • Zorg voor ijskoud water voor een luchtig beslag, meng hiervoor kraanwater met ijsblokjes tot u de juiste hoeveelheid hebt.
  • Het beslag voor Japanse tempura mag vrij dun zijn en hoeft niet helemaal glad geklopt te zijn. Klonters zijn niet erg.
  • Een perfecte temperatuur van de olie is belangrijk: zorg dat deze ongeveer 180°C is. (Hoe u de juiste temperatuur bekomt? Houd de onderkant van een houten lepel in de olie, als er belletjes ontstaan, dan heeft de olie de juiste temperatuur.)
TEMPURA VAN WATERMELOEN MET KURKUMA
Ingrediënten

Voor de tempura:

  • 1 kleine watermeloen
  • 3 eieren
  • 80 gr bloem
  • water

 

Voor het sausje:

  • 2 eetlepels yoghurt
    naise
    eetlepel gember in stukjes
    3 theelepels kurkuma
    1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    scheut olijfolie
    knoflook
  • 1 eetlepel mayo