Culinary inspiration

Puree van doperwten & peultjes

Bereiding puree:

  • Breng gezouten water aan de kook.
  • Blancheer de diepvrieserwtjes tot ze gaar zijn. Ze mogen best aan de zachte kant zijn, maar moeten groen blijven.
  • Ondertussen wast u de munt en hakt u de blaadjes fijn.
  • Zeef de erwten, bewaar wat van het kookvocht en pureer de erwten fijn. Voeg de munt, een klein scheutje olijfolie en een klontje boter toe.
  • Voeg, als het geheel te vast is, nog wat kookvocht toe.
  • Kruid af met peper, zout en olijfolie.
  • Mocht de puree nog teveel stukjes bevatten, draai dan de puree door een groentezeef of gewone zeef, met de achterkant van een pollepel.

 

Bereiding erwten:

  • Breng gezouten water aan de kook.
  • Blancheer de peultjes tot ze gaar zijn. Haal de helft van de erwtjes uit de peultjes, de andere houd u in de peul maar trekt u goed open.
  • Laat de groentenbouillon en het wit bier samen met de rozemarijn en kookroom zachtjes infuseren, gedurende 15 minuten. Breng kort tot aan het kookpunt. Verwijder de takjes laurier en schuim op met een staafmixer.

 

Dresseren:

Spreid op onregelmatige wijze de purée over de schotel, alsook de peultjes en losse erwtjes.

Verdeel het schuim hierover en werk af met enkele erwtscheuten. Smakelijk!

Puree van doperwten & peultjes
Ingrediënten

(Voor 6 á 8 personen)

  • 1/2 zak diepvriesdoperwten
  • 2 el olijfolie
  • bosje verse munt
  • peper en zout naar smaak

 

  • 300 gr verse erwten in peul
  • rozemarijn
  • 300 gr groentenbouillon
  • ½ flesje wit bier
  • enkele blaadjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 gr kookroom