Makreel met mossel
Bereiding:
Extra mosterd en azijn zorgen voor de smaak van de mosselsaus. Wij voegen hieraan nog yoghurt toe tot de gewenste dikte.
Voor het marineren van de makreel:
Leg de vis op een rooster, besprenkel met fijn gesneden noriblaadjes, grof zout en bloemsuiker. Laat zeker een volledige dag marineren en spoel goed af, snij in mooie gelijke stukken filet zonder graat. Snij de bloemkool in fijne plakjes met de mandoline en besprenkel met olijfolie en wat limoen
Dresseren:
Voor de fun kunt u ook het bord bekladden zoals we deden op de foto, doe dit met een vaste hand en niet te veel saus op de lepel. Leg de makreelstukken langs één kant, verdeel de bloemkoolsla hier ongelijk over, net zoals de mosselen en wulken. Decoreer met enkele scheuten.
Smakelijk!
- 2 makrelen in filet, ongeveer 350 gr
- 20 mosselen gekookt en uitgedaan of opgelegde mosselen van goede kwaliteit
- enkele wulken, uitgedaan
- ½ bloemkool
- 1 limoen
Mosselsaus:
- Basis mayonaise:
- 10 gr mosterd
- 10 gr azijn
- 40 gr eigeel
- 5 gr peper en zout
- 550 gr arachideolie