Culinary inspiration

Een heerlijk gerecht voor dit weekend!

Obumex en traiteur PointAlbert, beiden huizen van goeie smaak, serveren u graag een zomers gerecht!

heerlijk gerecht

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 courgette
- 400 gram bladspinazie
- 2 pijpajuintjes
- preischeuten
- 250 gram buffel ricotta
- 20 gram grof gemalen pecorino
- 50 gram hazelnoten
- pasta van zwarte sesam
- pikante olie (recept hiervan kunt u vinden op de website van pointalbert.com) olie van geroosterde zwarte sesam
* Het gebruik van een mandoline is hiervoor aangeraden.
* Moeilijk te vinden ingredienten kunt u altijd via eat@pointalbert.com bestellen.

 

Het recept:
- Warm de oven voor op 150°C, hete lucht.
- Was en droog de spinazie goed, verdeel in 2.
- Snij de pijpajuintjes fijn, stoof aan in wat sesam olie met de helft van de spinazie.
- Eens aangestoofd, verwijder van het vuur en voeg de overige spinazie toe, kruid het geheel goed af met peper en zout en eventueel wat noot muskaat. Druk het overgrote deel van het kookvocht eruit.
- Breek de noten, en rooster ze in de pan op matig vuur, goed opschudden tussendoor, laat afkoelen.
- Snij de courgette in fijne banden met de mandoline, leg ze per 3 of 4 open in een waaier.
- Verdeel de spinazie over de courgette banden, en rol ze stevig als een mooie ‘canneloni’, kruid opnieuw af en warm deze kort op in de oven. 5 à 10 minuutjes op 150 °C.
- Roer de ricotta los, voeg de pecorino hieraan toe. Kruid af met pikante olie en wat peper en zout.

 

Dresseren:
- Breng met een penseel een mooie streep van de zwarte sesam crème aan op het bord.
- Leg een lepel ricotta op ongeveer 3/4 van de streep sesamcrème.
- Leg de halfwarme canneloni hierop en strooi vervolgens de crumble van hazelnoten hierover.
- Leg als afwerking wat preischeuten bovenop de canneloni.

 

Smakelijk!

 

Meer info over traiteur PointAlbert vind u terug op pointalbert.com