Culinary inspiration

Een dessert om van te smullen!

PointAlbert en Obumex serveren u enkele heerlijke ‘culinary inspiration’ gerechten dit voorjaar! Smul je mee van dit verfijnde dessert?

Kijk hier naar het filmpje: https://youtu.be/v6iP0Xg9SME

Een dessert om van te smullen

IN RUM GEMARINEERDE ANANAS,
met mascarpone en een krokant van amandel.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

½ ananas

200 gram mascarpone

50 gram suiker

 

Voor de siroop:

300 gram water

200 gram rietsuiker

200 ml rum

1 kaneel

1 vanille

2 ster anijs

2 blaadjes kaffir limoen

1 stukje gember

 

Voor de ‘croquant de cordes’:

2 eiwitten

220 gram bloem suiker

50 gram gezeefde bloem

125 gram amandel schilfers (liefst de grove soort)

 

Bereiding van de ananas:

Ontdoe de ananas van z’n schil en hart.

Meng alle ingrediënten van de siroop samen en breng aan de kook.

Laat vervolgens de ananas even sudderen in de siroop, zorg dat de ananas volledig in het kookvocht ondergedompeld ligt.

Laat de ananas hierna tot maximaal ½ dag afkoelen op kamertemperatuur.

Vermeng de mascarpone met de suiker tot een smeuïg geheel.

 

Bereiding ‘croquant de cordes’:

Verwarm de oven voor op 160°C

Klop de eiwitten licht op en vermeng met de suiker en gezeefde bloem.

Voeg vervolgens de amandelen toe, en spatel deze hieronder door.

Leg een bakpapier op de ovenschotel en breng met behulp van een lepel, kleine hoopjes van het beslag aan op de oven schotel. Zorg ervoor dat deze genoeg van elkaar gescheiden zijn.

Bak goud bruin in de oven gedurende 15 minuten.

 

Afwerking:

Breng een lepel van de mascarpone aan in het midden van het bord.

Plaats vervolgens de ananas er mooi tegen en leg het koekje er boven op.

Werk eventueel af met een eetbaar bloemetje en wat pofsuiker voor een extra wow effect.

Smakelijk!

 

Meer info over traiteur PointAlbert vind u terug op www.pointalbert.com