Culinary inspiration

Aperitief met herbas de las dunas

Over Hierbas de las Dunas

Hierbas de las Dunas is een likeur vevaardigd uit achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en chef Syrco Bakker (restaurant Pure C) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak, perfect als aperitief, digestief of in een cocktail.

  • Het gebruik van grote ijsblokken en een shaker is aangeraden.
  • Moeilijk te vinden ingrediënten kunt u altijd via eat@pointalbert.com bestellen, wij sturen u die graag op per post.

 

Bereiding:

Voor de cocktail:

  • Voeg alle ingrediënten behalve de Angostura samen in een shaker.
  • Zorg dat elk glas voorzien is van genoeg ijs, bij voorkeur één of enkele zeer grote ijsblokken.
  • Schenk hierover de inhoud van de shaker en enkele druppels Angostura naar eigen smaak.
  • Werk af met wat bloemetjes.

 

Voor de garnituur:

  • Verwarm de oven voor hete lucht 160°C.
  • Smeer de nori aan beide kanten in met gesmolten kokosolie en bestrooi met de zaadjes.
  • Bak de chips in ongeveer 20 minuten knapperig en bestrooi eventueel nog met wat zout. U kunt de chips ongeveer een week bewaren.
Aperitief met herbas de las dunas
Ingrediënten
  • 120 ml Hierbas de las Dunas
  • 60 ml Fino sherry
  • 10 ml limoensap
  • 20 ml oesterjus
  • 2 druppels Angostura bitters
  • eetbare geranium als decoratie

 

Voor de garnituur:

  • De geopende oester zoals u hem het liefste degusteert.
  • en/of 2 norivellen
  • sesamzaadjes
  • zeezout
  • 20 ml oesterjus
  • kokosolie (ontgeurd)