Culinary inspiration

Hasselback aardappelen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de boter smelten in een pannetje.
  • Steek een tandenstoker in de lengte onderaan de aardappelen.
  • Snij de aardappelen in fijne plakjes. Dankzij de prikker worden de aardappelen niet volledig doorgesneden.
  • Kook de aardappelen half gaar in een potje met gezouten water.
  • Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier, overgiet met wat boter en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de aardappelen 15 minuten in de oven roosteren.
  • Verlaag de temperatuur naar 160°C, giet de rest van de boter over de aardappelen, stop de rozemarijn, knoflook en tijm tussen de plakjes en laat 10 minuten in de oven verder garen.

 

Hasselback
Ingrediënten
  • 12 krielaardappelen
  • 80 gr gezouten boter
  • tijm
  • laurier
  • rozemarijn
  • knoflook

Get inspired in one
of our showrooms.